
Na sončno torkovo jutro smo se zbrali na šoli, nato pa smo se odpravili na avtobus

in napotili proti avstrijski meji. Prvi postanek je bil na ekološki kmetiji

direktorja kmetijsko-gozdarske šole
LFS Grottenhof. Predstavil nam je način pridelave na ekološki način, nekaj njegove kmetijske mehanizacije in sestavo prsti v posameznem letnem času. Posebnost je, da gnojilo izdeluje sam.

Po ogledu njegove kmetije smo se za hip ustavili na
vinogradniški šoli z znamenitimi terasastimi vinogradi.

Naslednja postojanka je bila v restavraciji, kjer so nas pogostili z mesom avtohtone kokoši Sulmtaler.

Dobili smo tudi njihov domač jabolčni sok. Po kratkem predahu smo se napotili na farmo s perutnino in prašiči.

Tam smo si ogledali vzrejo piščancev, njihovo posestvo in klavnico. Predstavili so nam sam postopek in nam opisali prehrano piščancev. Potem smo odšli v oljarno. Ogledali smo si postopek pridobivanja bučnega olja. Nato smo se odpeljali v internat, kjer smo se nastanili.

Dan smo zaključili v restavraciji z dobro večerjo.
