[ERASMUS+ blog-1. DAN]
Na sončno torkovo jutro smo se zbrali na šoli, nato pa smo se odpravili na avtobus in napotili proti avstrijski meji. Prvi postanek je bil na ekološki kmetiji direktorja kmetijsko-gozdarske šole LFS Grottenhof. Predstavil nam je način pridelave na ekološki način, nekaj njegove kmetijske mehanizacije in sestavo prsti v posameznem letnem času. Posebnost je, da gnojilo izdeluje sam. Po ogledu njegove kmetije smo se za hip ustavili na vinogradniški šoli z znamenitimi terasastimi vinogradi. Naslednja postojanka je bila v restavraciji, kjer so nas pogostili z mesom avtohtone kokoši Sulmtaler. Dobili smo tudi njihov domač jabolčni sok. Po kratkem predahu smo se napotili na farmo s perutnino in prašiči.Tam smo si ogledali vzrejo piščancev, njihovo posestvo in klavnico. Predstavili so nam sam postopek in nam opisali prehrano piščancev. Potem smo odšli v oljarno. Ogledali smo si postopek pridobivanja bučnega olja. Nato smo se odpeljali v internat, kjer smo se nastanili. Dan smo zaključili v restavraciji z dobro večerjo.
(Visited 53 times, 1 visits today)